Home           Wie is PVNO          Wat doen wij          Voor wie       NAH        Tarieven       Contact      Links

   Wat doen wij?

1/ Neuropsychologisch Onderzoek

PVNO is gespecialiseerd in het vaststellen van cognitieve functiestoornissen, neurologische en neurodegeneratieve aandoeningen.

Moeilijkheden op het cognitieve vlak ('cognitief' betekent: alles wat te maken heeft met het mentale en het denken) oefenen vaak een grote invloed uit op het dagelijks functioneren: op school, op het werk of in de dagdagelijkse thuissituatie. Daarom is het objectief vaststellen van de aard en de ernst van de problematiek van groot belang. Op die manier kan men de klachten beter kaderen en begrijpen en er leren mee omgaan. De resultaten van het neuropsychologisch onderzoek worden weergegeven in een verslag. Dit verslag wordt indien mogelijk aangevuld met individuele adviezen die een basis vormen voor het hanteren van de problematiek en mogelijke perspectieven bieden op het vlak van beroeps- of studiekeuze en eventuele behandelingsmogelijkheden.

 

Bij PVNO (Praktijk Voor Neuropsychologisch Onderzoek) kan men terecht voor gespecialiseerd professioneel onderzoek en advies in verschillende domeinen:

 

ěNeuropsychologische diagnostiek van de cognitieve functies (aandacht, intelligentie, geheugen, visuoconstructie, perceptie, executieve functies, taal, verwerking van informatie, mentale flexibiliteit) en het affect.

 

ěSpecifiek geheugenonderzoek of onderzoek gericht naar een andere cognitieve functie.

 

ěIntelligentie-onderzoek.

 

ěVaststellen van bepaalde neurologische aandoeningen en andere ziektebeelden.

   (Professionelen en andere ge´nteresseerden klikken hier voor meer uitleg)

 

ěDementie-onderzoek. (klik hier voor meer uitleg)

 

ěControle onderzoek bij dementie.

 

Om meer te weten te komen over hoe je je kan aanmelden voor een testonderzoek en wat zo'n onderzoek juist inhoudt, klik op onderstaande tekening.

 

 

2/ Testing na CVA (herseninfarct, hersenbloeding, hersentrombose) 

(meer info: klik hier)

 

 

                       

              

Copyright « 2024 PVNO Home            Contacteer ons            Opmerkingen?         Admin